021/500-345 [email protected]

OD IDEJE DO VAŠEG DOMA

Spoljni višeslojni zidovi su debljine 15 cm. Spoljna obloga po želji
kupca – fiber cementne ploče različitog dezena (drvo, kamen, malter)
ili obloga od prirodnog drveta( borovina, jase, ip lapacho).

Stambeni i poslovni modularni mobilni objekti firme Mobilsistemi predstavljaju značajan pomak u stambenoj gradnji. Pored veoma kratkog vremena montaže (2 do 5 dana, u zavisnosti od veličine objekta), savremenog arhitektonskog rešenja sa upotrebom ekoloških materijala, ovi objekti imaju vrhunsku energetsku efikasnost. Prednosti ovakve gradnje, u odnosu na klasičnu gradnju objekata, su brzina izgradnje i montaže. Nema potreba za klasičnim temeljom. Lakše i jeftinije održavanje. Energetska efikasnost. Laka i jednostavna demontaza i preseljenje objekta.

Arhitektonska rešenja, kao i odabir matrerijala za spoljnu oblogu omogućavaju da se ovi objekti uklope u svaki ambijent. Pored toga 70% ugrađenog materijala je moguće reciklirati.

Odabirom višeslojnih sendvič sistema za zidove, podove i plafonsko krovnu oblogu, koeficijent prolaza toplote iznosi 0,28 W/m2K.
Uz ugradnju električnog podnog grejanja potrošnja električne energije iznosi do 5KWh/m2 na mesečnom nivou.

  • Standardni moduli za izradu stambenih i poslovnih modularnih mobilnih objekata su 2.40 mx3.00, 2.40x6.00m i 2.40x9.00m. Visina svih modula je 2.85m.
  • Prošireni moduli za izradu stambenih i poslovnih modularnih mobilnih objekata su 3.00 mx3.00, 3.00x6.00m i 3.00x9.00m. Visina svih modula je 2.85m.

Ovi modeli, prilikom transporta, podležu pod transport specijalnog tereta.

Postoji mogućnost da se proizvode vanstandardni moduli po zahtevu kupca.
Konstrukciju modula čine posebno konstruisani složeno savijeni čelicni profili sa galvanskom zaštitom ili zaštićeni epoksidnim premazom. Po želji kupca mozemo izraditi i module sa drvenom konstrukcijom.

Svi čelicni elementi konstrukcije su presvučeni slojem termoizolacionim premazom da bi se izbegli toplotni mostovi.
Unutrašnja strana spoljnih zidova, unutrašnji zidovi i plafoni su, u standardnoj izvedbi obloženi gipskarton pločama.
Podovi su u standardnoj izvedbi obloženi laminatom i keramičkim pločicama.

Spoljna stolarija je PVC ili AL sa termo prekidom i trostrukim staklima.